НОВИНИ


АРХИВ НА НОВИНИТЕ
 

[03 Август 2017]

Мега удар! В Истанбул арестуваха две българки и още 16 души с хероин за 2,5 млн. долараБългарските власти също участвали в операцията. „Имахме нужда от пари, станахме куриери на наркомафията“, казали 36-годишната Д. И. и 21-годишната В. В.
2 българки са арестувани в Турция при спецоперация за разбиване на голяма нарко банда, която пренасяла хероин за Западна Европа по така нар. „Балкански лъч на дрогата“. Акцията е проведена в истанбулския квартал „Фатих“ и в градовете Силиври, Текирдаг и Чорлу.
Задържаните Д. Н. И, 36-годищна, и В. Д. В., на 21 години, казали пред разследващите, че са станали куриери на наркомафията от нужда за пари. При всяко преминаване на границата с автомобил, в който били скрити наркотици, те получавали по 1000 евро.
„Сигналът бил подаден на 28 юли. Последвала е активна кореспонденция с българските власти и се пристъпило към преследване, подслушване на телефони и обиски в домовете и работните места на криминалните лица. В тайник под седалките на автомобил били открити 44 кг хероин. При обиските са иззети още 9 кг от силния канабис „скънк“, един пистолет и 73 патрона“, поясниха за 24rodopi.com истанбулски криминални репортери.
Турските спецполицаи получили ценна информация от българските си колеги, акцията се провела при отлична координация, посочили от вътрешното министерство в Анкара.
24rodopi.com

Новината е посетена: 342 пъти

© Областен Съвет по Наркотични Вещества - гр. Кърджали, 2007